Hem > Kunskap > Innehåll

Använd handtorkar för att hålla dina händer torra och dig själv frisk

Jan 21, 2020

Medicinska forskare varnar oss då och då mot den kritiska användningen av antibiotika. Men läkarna fortsätter att förskriva dem ganska liberalt. Å andra sidan är också patienter ofta skyldiga till att inte ta sina antibiotika efter ett par dagar eftersom de mår bättre. Som ett resultat av dessa två trender blir fler och fler bakterier resistenta mot kända antibiotika. I ett allt mer globalt samhälle utlöser detta rädslan för att sjukdomar blir globala epidemier. Utbrottet av "svininfluensa" och "fågelinfluensa" under de senaste åren är bra exempel. Som alltid är förebyggande bättre än botemedel. Om grundläggande personlig hygien är ett viktigt inslag i att förebygga sjukdomar, är tvätt av händerna ofta en viktig komponent i personlig hygien. Det är där handtorkar hjälper.

Med stigande bränslepriser är det en övergång till att använda kollektivtrafiken. Naturligtvis finns det många som föredrar att använda masstransport till sin bil på grund av deras miljömedvetande. Hur som helst utgör användningen av kollektivtrafik en större risk för att sjukdomen sprids genom smitta. Att tvätta händerna efter att man stiger av tåg eller buss är ett bra sätt att minska denna risk. Handskyddsmedel hjälper också. Men det kanske inte alltid är möjligt att bära handrensningsmedel på en person (till exempel, många flygbolag förbjuder passagerare att transportera vätskor utom som en del av incheckat bagage). Därför är det gammaldags sättet att tvätta och torka sina händer fortfarande det bästa sättet. Den allmänna tendensen är att torka sina händer med pappershanddukar. Men hur ofta har du sett någon ta ett halvt dussin ark och dumpa dem alla i papperskorgen? Kan inte samma torrhet uppnås med en eller kanske två handdukar? Det är så vi byter miljön för hygien. Men det behöver inte vara så. Handtorkare kan enkelt och snabbt torka sina händer.

Om du tror att handtorkarna tar åldrar för att torka händerna, tänk igen. Det finns modeller tillgängliga som tar mindre än 15 sekunder att torka händerna. Vissa modeller använder varm luft för att avdunsta fukt från händerna. andra trycker på en höghastighetsstråle med luft vid rumstemperatur. Luftens rena hastighet orsakar torkning. Naturligtvis kan du ta med dig pappershandduken och kasta bort den någon annanstans än papperskorgen i badrummet - medan du inte kan bära torktumlaren bort! Vad beträffar effektiviteten för att minska bakterietalet räcker blandningen. Det finns synpunkter på att torktumlare pressar bakterier och dessa kan då falla på andra människors händer eller kläder i badrummet. Men på samma sätt kan man försöka ta ut pappershanddukar från en dispenser för att bakterier sprids. Nyckeln är att säkerställa att filtren i torktumlarna rengörs eller byts ut varje vecka. Det är också en bra idé att installera torktumlare som har sensorer installerade för att upptäcka när händerna placeras under det så att det inte finns något behov att slå på och stänga av enheten med våra händer. Genom att ta dessa steg kan vi minska risken för bakteriespridning.