Hem > Kunskap > Innehåll

Tips för att välja rätt typer av handtorkar

Mar 04, 2020

Det finns några intressanta tips som kan hjälpa dig att välja rätt typer av handtorkar. Det finns gott om variationer på marknaden, vilket gör det viktigare för dig att förstå vad du köper. Det är inte ovanligt att hitta dessa torktumlare i toaletter bara för att låta människor torka händerna så småningom på sina byxor. Därför måste du verkligen överväga vad du behöver och därför välja en torktumlare. Det finns vissa modeller på marknaden som fungerar på 110 till 120 volt och torkar vanligtvis händerna på 45 sekunder. Om du köper en torktumlare med låg betyg, kan en person behöva vänta till evigheten för att torka händerna. Människor, särskilt de som arbetar på kontor, har inte tålamod eller lutning att stå så länge med händerna under torktumlarna. Uppenbarligen är det viktigt att ha en torktumlare som kan ge rätt kombination av värme och luftblåsning.

Många människor går för handfria handtorkare i stället för tryckknappstorkar. Detta är faktiskt ett mycket smart drag. På så sätt kan de som är besatta av hygien sluta oroa sig om att trycka på samma knapp som många andra skulle ha använt före dem. Beröringsfria torktumlare har vanligtvis infraröda sensorer som kan avkänna när en hand är inom nära räckvidd. De börjar fungera automatiskt. Vissa torkar är programmerade för att släppa ut luft i 30 - 45 sekunder varefter de stannar automatiskt. Det kan vara något problem med det eftersom de flesta människor kanske inte står där så länge och handtorken som fungerar utan någon anledning kan vara slöseri med energi.

När du köper automatiska handtorkar istället för manuella modeller måste du vara försiktig med garantin som följer med prylarna. Vissa enheter har en stor garantitid som sträcker sig över 10 år. Detta kan vara användbart på lång sikt och spara upp till 75% av leveranskostnaderna för pappershanddukar. Men allt automatiskt kommer troligen att ha fel och nedbrytningar då och då. Det är anledningen till att du behöver leta efter en bra garantiperiod så att du kan få gratis service. Det är viktigt att notera hur lång tid det skulle ta för proffsen för företaget att komma ner och reparera din handtork. Du vill inte ha en trasig torktumlare i ett offentligt toalett länge och om det är på ett kontor kan det irritera mer än ett fåtal människor.

När du köper handtorkar får du alltid en gratis installationstjänst. För offentliga toaletter måste du välja något som inte bara är robust utan också vandalsäker. Robust och grov användning är troligt för sådana torktumlare. Kostnaden för drift av torktumlaren kan gå upp om den har ett mycket högt effekt. Det är därför du bör leta efter energieffektiva torkar som också är miljövänliga. Se till att torktumlaren inte heller gör för mycket ljud.