Hem > Kunskap > Innehåll

Sensorhandtorkar är ett miljövänligt badrum viktigt

Feb 12, 2017

Vid år 1847 har den ungerska läkaren Ignaz Philippe Semmelweis upptäckt att en enkel metod för handtvätt / desinfektion kan drastiskt minska förekomsten av puerperal feber.

Idag blir hygien och handtvätt viktigare inom hälso- och åldersvården, där utsikt över grundläggande handtvätt och torkning kan ge negativ inverkan av patientens eller vårdgivarens hälsa avsevärt.

Detta stöds av studier från National Institute for Health and Care Excellence och Mayo Clinic som föreslår att bakteriernas spridning var mer sannolikt i fall av tvättade men våta händer.

Handtorkstillverkare Dyson stöder också dessa studier genom att hävda att torkhänder är lika viktiga som tvätt, eftersom fuktiga händer kan sprida upp till 1000 gånger mer bakterier mot de ytor de berör.

Det finns inte många undersökningar om fördelarna med handtorkning, men det är viktigt att notera att alla metoder för handtorkning är desamma för effektivitet och miljöpåverkan. Elektroniska handtorkar med hög hastighet betraktas för närvarande och anses vara mer "gröna" för miljön jämfört med pappershanddukens livscykel.

Många elektriska handtorkar som orythmodell th-9988h har funktioner som höghastighetsluftflöde, energibesparande värmeelement och smart motorstyrning.