Hem > Kunskap > Innehåll

Handtorkar för allmänt badrum

Jan 14, 2020

Handtorkar anses vara mer ekonomiska eftersom de använder elektricitet för att torka människors händer i offentliga toaletter i motsats till att ha pappershanddukar. Pappershandduksutmataren kräver ofta utbyte, kan springa ut då och då, kräver extra administrativa kostnader när det gäller leveranser av pappershanddukar, avfallshantering och manuell kontroll av om de har slut. Handtorken löser alla dessa begränsningar som ställs av pappershandduksutmataren. De kräver inte kontroll, påfyllning eller bortskaffande. Nyttjandekostnaderna för underhåll är endast elkostnader.

Typer av handtorkar

Det finns olika typer av handtorkar. Manuell handtork är den äldsta typen av torkare. Torkarna aktiveras genom att trycka på en knapp på enheten. Maskinen producerar sedan varm luft under en förutbestämd tidsperiod för att göra det möjligt för personen att torka händerna. Om de inte är torra i slutet av intervallet trycker de på knappen igen under en annan tidsperiod. Dessa enheter anses vanligtvis ohygieniska eftersom de kräver att du trycker på enhetsknappen för att aktivera värmen.

De automatiska handtorkarna å andra sidan aktiveras när man lägger händerna under maskinen för att torka dem. Enheten har en laserdetektor som upptäcker när händerna är placerade och den utlöser frisläppningen av den varma luften. Vissa automatiska maskiner släpper värme under förutbestämda tidsintervall medan nyare modeller slutar släppa värme när personen som torkar sina händer tar bort sina händer från enheten.

Blow jet-torktumlaren är den senaste utvecklingen inom torktumlare. Enheterna introducerades först av Mitsubishi Electric 1993 och de fungerar genom att frigöra högtryckta luftstrålar från både över och under händerna. Luften är inte varm och därför, i motsats till förångning av vattnet från händerna, tvingar stråltorkaren ut vattnet från händerna. Dessa maskiner är mer kostnadseffektiva eftersom de inte kräver uppvärmning av luft och de sägs vara 98% mer kostnadseffektiva än vanliga automatiska handtorkar.

Hygienkontroverser

Handtorkarna är kända för sina betydande besparingar och det faktum att de är miljövänliga. Handtorkar sägs emellertid vara bättre bärare av bakterier från en användare till en annan. Experiment som gjordes vid både University of Ottawa och University of Westminster, London avslöjade att torktumlarna var mindre hygieniska än pappershandduksdispersorer. Resultaten från undersökningarna visade att bakterierna på användarens händer nästan ökade till cirka 200% efter användning av enheten. Detta visade att torkarna faktiskt möjliggör spridning av bakterier från en användare till en annan. Olika experiment har också visat att jettorkaren blåser bakterier upp till 2 meter från anordningen och varmlufttorken blåser bakterier ungefär meter bort från maskinen. Pappershandduksutmataren reducerar å andra sidan bakterierna på händerna efter torkning och de överför inte bakterierna från användaren till en annan.