Hem > Kunskap > Innehåll

För- och nackdelar - Handduksapparat för papper mot elektrisk handtork

Jan 20, 2020

Kommersiell pappershanddukdispenser eller kommersiell elektrisk handtork - det har varit mycket debatt om vilken typ som är bäst. Det finns faktiskt massor av bra och dåliga poäng för båda enheterna, så det är ganska viktigt att du väger följande fördelar och nackdelar innan du köper en kommersiell handdukdispenser eller en elektrisk handtork.

Den första punkten att tänka på är kostnaderna för dessa enheter. Med kostnad talar vi om de ursprungliga avgifter för inköpspris, underhåll och reparationstjänster. En kommersiell handdukdispenser är ganska billig beroende på vilken typ du köper: center pull, multifold, single fold, spak, C-fold och touch-free dispensers.

Handduksautomater använder inte el, så du behöver inte ta itu med dyra energiräkningar. Men elektriska handtorkar är mer kostnadseffektiva och billigare att underhålla eftersom dessa inte behöver kontinuerlig påfyllning av pappershanddukar.

Elektriska torktumlare främjar renare toalettmiljöer och förhindrar spill. Pappersautomater är benägna att slösa eftersom anställda eller kunder tenderar att dra fler pappershanddukar som de verkligen behöver - de extra pappershanddukarna kastas bara i papperskorgen. Men beröringsfria dispensrar ger ut anpassade handduklängder med specifika intervall.

Längden på torktiden är en annan mycket viktig fråga bland människor. Elektriska torktumlare kan vara kostnadseffektiva, men de är definitivt inte tidseffektiva. Det tar ungefär 43 långa sekunder eftersom elektriska handtorkar kan ta bort all överskott av fukt. Människor bry sig inte ens att vänta och ställa upp för sin tur med handtork. Men pappersutmatare är snabbare och tar bara cirka 12-14 sekunder att slutföra jobbet.

Pappersautomater är inte miljövänliga på grund av det enkla faktumet att dessa använder engångshanddukar. Som ni alla vet, måste träd klippas ned för att göra pappershanddukar, som dumpas på deponier när du har använt det.

Engångshanddukar har visat sig vara mest effektiva för att ta bort bakterier jämfört med handtorkar. I själva verket trivs bakterier vid utloppet av dessa handtorkar. Eftersom dessa drar luft från omgivningen finns det en stor tendens att luften som blåses på dina händer innehåller massor av bakterier, vilket är anledningen till att du gör tvätt i första hand.

Efter alla diskussioner om fördelar och nackdelar med en kommersiell pappershanddukdispenser och handtork, skulle det bästa fortfarande bero på dina önskemål och nuvarande behov. Se bara till att du utforskar dina alternativ innan du tänker dig - besök dina lokala butiker eller hemförbättringscentra för att få en första titt på dessa produkter.