Hem > Kunskap > Innehåll

Handtorkar - bra för miljön och ekonomiskt för

Jan 16, 2020

Det fanns en tid då offentliga toalettbesökare förväntade sig hitta en rullning med billiga pappershanddukar i damrummet efter att ha tvättat händerna. Badrumsgästerna skulle fylla papperskorgar med pappershanddukar, bara för att återställas nästa dag för en ny grupp gäster. Ange handtorkar. Till en början motståndade många den nya trenden och känner sig otåliga över att behöva stå stilla tillräckligt länge för att den varma luften skulle tappa händerna torrt. Konsumenterna var säkra på att dessa nya torktumlare var bättre för miljön, men allt de visste var att de gick ut ur badrum med våta händer, för upptagen för att vänta på att torktumlaren skulle göra sitt jobb.

Nyare handtorkar är dock inget som deras föregångare. Torktiden har minskat med ungefär tjugo sekunder och torktumlarna kan vara på de automatiska sensorerna, vilket förhindrar att gästerna i toaletten behöver röra någonting med sina nyligen tvättade händer. Den största fördelen med torktumlare är anläggningen som äger toaletten. Studier har visat att torktumlare kan arbeta med så lite som tio procent av kostnaden för papper. Pappersmetoden kräver konstant återställning, medan en torktumlare kan glömmas när den har monterats på väggen. Detta sparar anläggningens städpersonal någon gång varje dag, eftersom de inte längre behöver fylla på dispensrar. Detta inkluderar inte kostnaderna för att köpa och leverera dessa handdukar. Handtorkar beräknas spara företagare tusentals dollar per år.

En torktumlare förbrukar elektricitet, även om nyare modeller utformas för att spara så mycket energi som möjligt. Som sagt har studier visat att pappershanddukar är dubbelt så mycket som miljöbördan som handtorkare. Detta tar hänsyn till avfallet som deponeras i deponierna, ansträngningarna och resurserna som används för att tillverka pappershanddukar och de föremål som krävs för bortskaffande av alla dessa handdukar (papperskorgar, fack etc.). Medan vissa studier har visat pappershanddukar som dödar fler bakterier än torktumlare, tros detta bero på att papperet skavar ytan på huden. Men en studie 2005 visade att torktumlare var betydligt effektivare för att döda bakterier. Frågan bestrider fortfarande av vetenskapliga experter, men den varma luften i torktumlare verkar ha en betydande effekt på bakterier.

För anläggningschefer och företagare är handtorkar utan tvekan ett bättre alternativ till handdukar. Besparingarna är inte bara bra för företagets ägare, men de är också bättre för miljön och framtiden för vår planet.