Hem > Kunskap > Innehåll

Handtorkar och den variation som finns

Feb 17, 2020

När du köper handtorkar blir du förvirrad av antalet olika modeller som kämpar för din uppmärksamhet. Det finns många parametrar som skiljer en hårtork från en annan. Det är därför du måste förstå exakt vad ditt krav är innan du går in i ett showroom. Du kunde se användningen av en torktumlare i en offentlig toalett, i köpcentra, sjukhus, kontor och i nöjesparker. Under åren har den beröringsfria torken långsamt ersatt tryckknappstorkaren. Om du vill ha något för ditt hus skulle du uppenbarligen inte bry dig för mycket om det. Den beröringsfria torken använder en infraröd sensor för att upptäcka närvaron och starta luftsträngningen omedelbart.

För kontor är det inte en dålig idé att gå till en snabbtorr version. Dessa handtorkar skickar tillräckligt med varm luftsträng för att torka en hand helt på 10 - 15 sekunder, vilket är mycket snabbare jämfört med de traditionella torktumlarna som tar mer än 30 - 45 sekunder. Otroligt, de snabbtorkade versionerna sparar faktiskt också energi eftersom de fungerar på kortare tid än en vanlig torktumlare. Om tiden inte är väldigt viktig, kan du nöja dig med något billigare. Den spänning som torktumlarna arbetar med och deras effektvolym kan göra en stor skillnad på energikostnaderna. Även om denna skillnad inte är ett problem för stora kontor kan det vara ett problem för ett litet företag eller ett hus. Energikostnaderna måste hållas till ett minimum.

Om du letar efter handtorkar kan du också ta hänsyn till ljudfaktorn. Du skulle inte vilja ha en hårtork på kontor som kan leda till att många människor stör. Fallet är inte detsamma i ett hus där torktumlaren kanske inte används ofta. Så beroende på användning kan du gå till torkar som är helt tyst. Detta skulle vara till hjälp på arbetsplatsen där det finns en ständig ström av människor som använder toaletterna.

Montering av handtorkar är en annan viktig faktor som du måste tänka på. Beroende på var de är installerade bör det vara lätt att montera dem i rätt höjd. Vissa torkar används sannolikt endast av män och andra endast av kvinnor. Men var du än installerar dem måste du se till att barn och vuxna kommer att kunna använda det. Det finns specialmonterade tillbehör som levereras med torktumlare för funktionshindrade. Installationsservicen erbjuds kostnadsfritt av många torktumlare.

Utseendet och känslan hos handtorkarna är en annan funktion du kan tänka på. På lyxhotell och eleganta restauranger är det inte ovanligt att hitta guldskuggade torktumlare. Oavsett om det är epoxivit, rostfritt stål eller kromfinish måste torkarna vara i överensstämmelse med inredningen i en stilren toalett. Grafit och anpassade färger kan också hittas om du letar efter prickiga torktumlare. Guldfinish och kromfinish är vanligtvis dyrare än andra.