Hem > Kunskap > Innehåll

Klassificering och val av handtork

Apr 30, 2020

En automatisk höghastighetshandtork är en avancerad och idealisk sanitetsutrustning för livsmedelsproduktionsföretag som kan ge rena, hygieniska, säkra och föroreningsfria handtorkningseffekter. När du har tvättat händerna, lägg händerna under luftuttaget på den automatisk avkännande höghastighetshandtornen, kommer den automatiska handtorkaren automatiskt att sända ut varmluft med hög hastighet och snabbt torka händerna snabbt. När handen lämnar handtorkens ventil kommer den automatiskt att sluta fungera och uppnå snabb torkning. Hygienkrav för händer och förebyggande av bakteriell korsinfektion.

Så, hur väljer livsmedelsproduktionsföretag automatiska sensortorkar? När man väljer en torr mobiltelefon bör matägaren bestämma vilken typ av torr mobiltelefon att köpa utifrån sina egna behov och miljöfaktorer. på grund av ett stort antal människor i livsmedelsförädlingsanläggningen, är det inte tillåtet att vänta i rad för att torka händerna innan de går in i den rena verkstaden, så den snabba torra mobiltelefonen Det är det mest ideala valet.

1. Uppvärmningsanordningen för handtork

Oavsett om värmeenheten har en uppvärmningsanordning, PTC, elektrisk värmetråd.

1. Ingen uppvärmningsanordning, som namnet antyder, ingen uppvärmningsanordning

Gäller på platser med strikta temperaturkrav och platser med ofta användning av handtorkar,

Till exempel Packning lastbilar för snabbfrysta grönsaker och snabbfrysta dumplings

2. PTC-uppvärmning

PTC-termistorvärme, eftersom med förändringen av omgivningstemperaturen förändras också kraften hos PTC-uppvärmningen. På vintern ökar kraften i PTC-uppvärmning och temperaturökningen av den varma luften som blåses av torktumlaren ökar, vilket är energibesparande och miljövänligt.

PTC kännetecknas av god temperaturstabilitet, men den har också vissa nackdelar, det vill säga att värmetrådens temperatur inte kommer upp snabbt.

3. Uppvärmning med elektrisk tråd

Traditionell värmevärmuppvärmning, vindtemperaturen stiger snabbt, men vindtemperaturen är inte konstant, vindtemperaturen är lätt att vara hög och motståndaren har bränt.

Guangzhou-kodens höghastighetshandtork antar metoden för värmetråd plus CPU- och temperatursensorkontroll för att uppnå effekten av snabb och konstant vindtemperaturökning. Även när vindhastigheten är upp till 100 meter / sekund, kan handtorkaren blåsa en konstant varm vind.

Normalt är bullret från handtorkar som huvudsakligen kompletteras med luftvärme relativt högt, medan bullret från handtorkare som huvudsakligen värms upp med luft är mer

Små företag kan välja utifrån sin faktiska situation.

För det andra, motortypen för automatisk induktion höghastighets handtork

Motorn är en av kärnkomponenterna i automatisk induktion höghastighets handtork, i form av kondensatorasynkronmotor, skuggad polmotor, seriemotor, likströmsmotor och permanentmagnetmotor. Kondensatorasynkronmotorer, skuggade polmotorer och likströmsmotordrivna handtorkar har fördelen med lågt brus, medan automatiska induktionshastighetshandtorkare drivna av seriemotorer och permanentmagnetmotorer har fördelen med stor luftvolym.

3. Hur man väljer automatisk induktion höghastighets handtork

1. Fall: Materialet i fallet bestämmer inte bara handtorkens utseende, utan det okvalificerade materialet kan bli brandrisk. Det bättre fallet med handtorkaren använder vanligtvis rostfritt stål, rostfritt stål sprayfärg och engineering plast (ABS).

Handtork i rostfritt stål

ABS engineering handtork av plast

Handtorkar med färgskal rekommenderas för livsmedelsindustrin att välja 304 rostfritt stål eller ABS-plastplast.

2. Vikt: Det är främst att överväga om installationsplatsen och materialen har tillräcklig kapacitet för att bära vikten på den automatiska handtorkaren. Exempelvis behöver vikten på cementstenväggen i allmänhet inte beaktas, men om det är en färgstålplatta, gipsskiva och andra material, måste den beaktas. plattan följer vanligtvis yttrandet från tillverkaren av färgstålplatta eller tillverkaren av torrtelefon tillhandahåller testdata för referens.

3. Färg: Handtorkens färg är relativt rik. Vanligtvis är vitt och rostfritt stål det bästa valet för livsmedelsfabriker. Om miljöfaktorer måste beaktas är färg i rostfritt stål också ett bra val.

4. Startprincip: manuell tidgivningsomkopplare, infraröd sensor, ljusblockerande givare. De senare två är icke-kontaktinduktionsmetoder. Det rekommenderas att livsmedelsfabriker använder torkarna enligt de två senaste aktiveringsmetoderna, vilket effektivt kan undvika korsinfektion.

4. Installationsmetod: montering av fäste, väggmonterad installation och kan användas direkt på skrivbordet

A) TD-2006 kan installeras på två sätt: konsolmontering och väggmontering

Vanligtvis är monteringsmetoden för konsol det andra valet när väggen inte kan uppfylla installationsvillkoren. Dessutom används det under de strikta kraven för väggens renhet. Fästinstallationen har egenskaperna för flexibel rörelse och bekväm användning.

B) I de flesta fall rekommenderas det att installera på väggen, som är stabil och hållbar.

6. Arbetsbuller: desto mindre desto bättre under de förhållanden som kan möta handtorkhastigheten.

7. Körkraft: Under de förhållanden som kan uppfylla handtorkhastigheten och bibehålla bekväm, desto lägre desto bättre.

8. Torktid: desto kortare desto bättre, helst inom 10 sekunder (i princip samma tid som att använda pappershanddukar).

9. Standbyström: desto mindre desto bättre.

10. Vindtemperatur: Det är vanligt att välja en handtork med en lindningstemperatur mellan 35 grader Celsius och 45 grader Celsius, som varken slösar bort el eller känner sig obekväm.