Hem > Kunskap > Innehåll

Olika typer av handtorkar du kan välja mellan

Feb 10, 2020

Handtorkar har bytt ut pappershanddukar och servetter i toaletter vilket sparar kostnader för anläggningen på ett massivt sätt. De toaletter som har mycket trafik kan se mycket pappershandduksanvändning, varför en engångsinvestering i en torktumlare är en utmärkt lösning. Det är sant att även torktumlarna kommer att använda lite el. Men nyckeln är att spara på kostnaderna för pappershanddukar, vara mer miljövänlig och också sänka arbetskraften som är involverad i att fylla på pappershanddukar när och när de kommer över.

Det finns många olika typer av handtorkar. De varierar beroende på deras effekteffekt, den interna tekniken som de använder, deras design och material. Till exempel finns det automatiska torkar och tryckknappstorkar. Tryckknappsmodellerna är inte riktigt hygieniska särskilt i offentliga toaletter där knappen troligen kommer att tryckas av hundratals individer. Dessutom är infraröda sensorer som används av automatiska, beröringsfria handtorkar mycket mer effektiva och hållbara jämfört med tryckknappsmekanismen för gamla torkar.

Handtorkar kan variera beroende på materialet de är gjorda av. De vanligaste materialen inkluderar högdensitetsplast, gjutjärn och rostfritt stål. I avancerade restauranger och hotell kan man hitta förkromade eller guldtonade torktumlare som kan vara dyra och kosta mer än 300 $. Gjutjärnstorkar som arbetar med 2,1 kW är idealiska för toaletter med hög trafik i nöjesparker, bensinstationer och köpcentra. Gjutjärn kommer att hålla kvar under lång tid och sådana torktumlare är kända för sin hållbarhet trots den robusta användningen. Robustheten förbättras också av det faktum att sådana hårtorkande metallskaltorkare vanligtvis är vandalsäkra. Man kan också hitta gjutet aluminium och pulverlackerat hölje. Torkar i rostfritt stål, å andra sidan, ser vackra ut, är billiga och mycket enkla att underhålla. De skulle inte bli smutsiga så snabbt som vissa torkar med epoxy-finish. Dessutom, allt som krävs är en torka med en våt trasa för att torktumlaren ska se kvitt ren. Således blir underhåll också mycket enkelt. Målade torktumlare kan se fula ut efter en tid, särskilt när det är rostinställning eller om kanterna har skurits bort lite.

Handtorkar varierar i krav på watt och kraftförsörjning. Det beror på hur länge torktumlarna arbetar. Det kan noteras att större torktumlare som sänder ut heta luftblåsningar i 45 sekunder skulle betyda mycket mer energi än en liten, kompakt modell som skickar en varmluftssprängning i 10 - 12 sekunder. Energieffektiva torktumlare sparar därför energi tillsammans med att spara avfall av pappershanddukar vilket ger flera besparingar. Tekniken skiljer också de goda från de dåliga. Vissa beprövade torktumlare med högkvalitativ fläkt-, motor- och värmeteknik är mycket bättre än andra. Moderna torktumlare kan mäta rumstemperaturen och därefter justera temperaturen på den heta luftstrålningen för att sänka energikostnaderna.