Hem > Kunskap > Innehåll

Att välja handtorkar för din etablering

Feb 21, 2020

Om du letar efter handtorkar som passar in i din bar, klubb eller en annan anläggning finns det många design att välja mellan, alla med sina egna för- och nackdelar. För att få en uppfattning om olika typer av maskiner och hur de bäst kan tjäna din organisation täcker den här artikeln huvudkategorier och funktioner.

Om du vill passa handtorkar som kan manuellt användas är det mest uppenbara valet en pappershandduksdispenser. Dessa hårt arbetande enheter är relativt underhållsfria och behöver bara fyllas på med pappershanddukar när de blir låga. När det gäller prestanda kan denna typ av handtork torka händerna mer noggrant, på kortare tid än deras elektriska ekvivalenter. Även om de inte behöver någon elektricitet, är driftskostnader och miljöfördelar inte så stora som de först verkar. En konsumtionsprodukt som pappershanddukar har en kostnad, både ekonomiskt och i form av kol.

Möjligheten att heltäckande handdukar kommer att löpa ut kan besvära kunder eller beskyddare som kommer att förringa deras upplevelse på din plats. Ett vanligt alternativ är standardlufttorkare. Dessa enheter drivs vanligtvis med tryckknappar eller närhetssensorer. De eliminerar möjligheten att ta slut men som alla som har använt en vet, att få din hand helt torr betyder att använda den längre än du skulle välja.

Ett mer modernt tillvägagångssätt är att montera en "blad-" eller "handduksprängningsanordning" som påstår sig torka händerna mer noggrant, snabbt och hygieniskt genom att påskynda luft genom en linje med smala munstycken med extremt hög hastighet. Att använda denna teknik innebär att du har fördelen med torkning på begäran i kombination med energieffektivitet. Användarnas händer placeras i ett hålrum med en rad munstycken upptill. Medan dessa handtorkare kan torka händerna ordentligt inom cirka 10 sekunder är det svårt att använda utan att vidröra sidorna eftersom dina händer blåses runt så att hygienaspekten kan diskuteras.

En mycket mindre vanlig lösning än ovanstående enheter är handtorkar med kombinationer. Dessa enheter ger användaren valet mellan pappershanddukar och handtorkar med varm luft. De har också ett fack för att lagra begagnade handdukar. Även om detta är det bästa valet ur användarnas perspektiv, måste de förbrukningsbara pappershandduken bytas ut. I händelse av att pappershandduken tar slut kan varmlufttorken användas tills de fylls på.

Sammanfattningsvis är standardtorkar för varmluft det billigaste alternativet för lågt underhåll. Pappershandduksutgivare representerar det minsta initiala utlägget men kräver regelbundet underhåll. Handtorkar med hög hastighet är de mest effektiva och handtorkar i kombination försöker ge ett halvvägs hus. Beroende på vilken aspekt som är viktigast för dig, bör detta påverka ditt val starkt.